Develhofsoos Develhofsoos

DEVELHOFSOOS
Doet u ook aan de grote schoonmaak? Ze had een week vrij genomen en kon nu eindelijk het huis schoonmaken. Ja, ze was druk geweest. Kasten uitgehaald, bedden een grote beurt, geklopt, ramen gezeemd, gordijnen gewassen en wat al niet meer. Voor het slapen gaan had ze de dag nog eens overdacht, eigenlijk was ze te moe om te denken. Door het drukke bezig zijn wás ze geleefd. Schoonmaken stond meestal onderaan haar lijstje maar was toch wel nodig, ze kon achteraf ook echt genieten van een schoon huis. Je kon het echt zien, oma zei altijd “als je het ook niet ziet, hoefde je het ook niet te doen.” Maar goed, het werk had haar zo in beslag genomen dat ze aan het léven niet toekwam. Ja, ze had wel onder het stofzuigen lopen zingen, ook psalmen, wat dat deed ze graag. Dan is het fijn dat je zomaar een lied kan zingen dat je boven de drukte en zorgen omhoog tilt en de band met God mag voelen die jou het leven gaf! Terwijl Martha druk bezig was, en Maria zich liet onderwijzen. Als men de Bijbel spreken laat, Gods woorden proeft als levend water, men samen tot de Heiland gaat, eet dan gerust een uurtje later.  Het was op de soos ook een uurtje later want we hebben met elkaar heerlijke erwtensoep gegeten. We hopen elkaar weer te ontmoeten op DV dinsdag 20 februari  van 14.30-16.30 uur. Allen hartelijk welkom!
Ans van der Harst

bericht van Grietje Hensens bericht van Grietje Hensens

AFSCHEID
Graag wil ik nog een paar woorden tot u richten i.v.m mijn afscheid als hoofdorganist van de Develhof. Na een reeks van jaren wil ik graag terugkijken op een mooie tijd in de Develhof.
Dat ik de mogelijkheid kreeg de gemeentezang te begeleiden, jaren waaraan ik met plezier zal terugdenken en waarin ik me kon ontwikkelen op gebied van muziek en liturgie. Veel heb ik te danken aan ds. L. Donkersloot, die mij leerde hoe dit samen kon vloeien tot een geheel. Hij was mijn grote inspirator in de vele diensten samen. Mede dankzij de oprichting van onze stichting KMK (Kunst, Muziek en Kerk), konden we onze muzikale wensen realiseren en zo de gemeente(zang) stimuleren. Voor de toekomst wens ik de gemeente van de Develhof nog veel inspirerende diensten.
Hartelijke groet, Grietje Hensens-van Mulligen

strijktafel strijktafel

Dinsdag 16 januari beginnen wij weer met ‘de Strijktafel’. Voor wie het nog niet weet: onder deze naam ‘De Strijktafel’ komen wij op dinsdagmorgen bij elkaar om samen te praten over wat er op dat moment speelt. Dat kan een onderwerp zijn uit de actualiteit of iets wat een van de deelnemers heeft meegemaakt, een positieve of negatieve ervaring. Ook theologische onderwerpen kunnen langskomen, maar het blijft altijd luchtig en laagdrempelig. Tijdens deze bijeenkomsten geen bijbelstudies, maar delen wat er leeft onder elkaar. U bent van harte welkom om (weer) deel te nemen aan deze gesprekken en neem gerust bekenden mee. En…tijdens de koffiepauze (ca. 10.30 uur) wordt er altijd iets lekkers geserveerd. Wij verwelkomen u graag en neem gerust iemand mee! De volgende bijeenkomsten zijn: dinsdag 30-1 en 13-2.

develhofsoos develhofsoos

DEVELHOFSOOS
Het Duitse stadje Hameln ligt in Nedersaksen en is bekend vanwege het verhaal over de rattenvanger. In Hameln weten ze precies waar het hemelrijk is.
Das Himmelreich? Als je ernaar vraagt wijzen ze de weg die je moet lopen, en warempel, je komt in een straat met leuke vakwerkhuizen. ‘Himmelreich’ staat er op het straatnaambordje. Het Hemelrijk. Aan de overkant van die straat is een ander bordje aan de gevel te zien, daar staat op Einfahrt freihalten! Inrit vrijhouden. Daar kan je best even bij stilstaan. Het hemelrijk….Inrit vrijhouden. In Jezus dagen werd die weg naar het rijk van God onbehoorlijk geblokkeerd. Door wie? Door goddelozen? Nee, door ‘vrome ’schriftgeleerden. Ze legden anderen lasten op die ze zelf niet eens konden dragen. Ze maakten het de mensen zo moeilijk mogelijk om tot het hemelrijk te komen. Maar dan komt Jezus. Hij doet de deur naar het hemelrijk wagenwijd open! ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt, ik zal u rust geven!’ Jezus neemt voor ons dat loodzware kruis op zich en draagt het de wereld uit. Inrit vrijhouden. Weet u waar je ze de weg naar het hemelrijk kunnen vertellen? Overal waar de fluitmuziek van het evangelie te horen is. Laat niemand u wijsmaken dat de toegangsweg naar de hemel voor u is opgebroken. Wie op Jezus vertrouwt is nu al de hemelrijk. We hadden een fijne middag met elkaar. Na een mooi lied van Joh. de Heer zijn we huiswaarts gegaan. U bent weer van harte welkom, D.V. op dinsdag 10 oktober van 14.30-16.30 uur. De koffie staat klaar!
Ans van der Harst

Rondreis Israel Rondreis Israel

Rondreis Israël VAN MAANDAG 7 T/M WOENSDAG 16 mei 2018
Deze complete en unieke reis brengt u naar het noorden van het bijbelse land, Jeruzalem en naar de prachtige omgeving van de Dode Zee! De Bijbel gaat mee en zal dienen als reisgids. Naast de vele bekende plaatsen leren we ook de natuur en de kleurrijke bevolking van Israël kennen. We reizen vanuit het groene Galilea de poorten van Jeruzalem binnen en brengen een dag door in het imposante gebied van de Dode Zee. Een prachtige rondreis door het land van Melk en Honing!
Er is nog plaats! (Inmiddels 18 inschrijvingen).
Op maandag 9 oktober bent u van harte welkom op de informatieavond in een van de zalen in de Bethelkerk, aanvang 20.00 uur. Ook de deelnemers die zich al hebben opgegeven. De prijs van deze complete en geheel verzorgde reis zal ongeveer € 1.750,- per persoon bedragen op basis van een tweepersoonskamer, vol pension en een directe vlucht. Bent u geïnteresseerd in deze bijzondere reis? Kom dan naar de informatieavond of neem contact op met mij.
Leo Vroegindeweij 06 22 45 73 65 of 681 26 23, email: