advent2017 advent2017

KINDERNEVENDIENST
Aanstaande zondag starten we met het adventsproject.
We werken met een boek dat heet: ‘Vol verwachting’!
De Bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.
We gaan praten, luisteren en werken over deze verhalen.
Komen jullie ook?
De leiding

Belijdeniscathechisatie Belijdeniscathechisatie

Belijdeniscatechisatie
Op dinsdag 3 oktober om 20.00 uur gaan we weer van start met belijdeniscatechisatie. De zes deelnemers van vorig seizoen hebben zich al weer aangemeld. Maar als er anderen zijn die het fijn zouden vinden om (belijdenis)catechisatie bij mij te volgen dan zijn ze ook van harte welkom. Je kunt gewoon instappen en meedoen ook als je in het vorige seizoen er niet bij was. Als je deelname overweegt, laat het mij dan weten.
Ds. Eric Matser

tienerbrugdienst tienerbrugdienst

Tienerbrugdienst
Afgelopen zondag was de laatste brugdienst van dit seizoen. We hadden als onderwerp: Het milieu. Nadat we onze eigen ecologische voetafdruk hadden bekeken, waarbij Tjeerd de kleinste maat bleek te hebben, bedachten de tieners zelf een aantal stellingen rond het milieu. Daarna werden die stellingen besproken. Fenna merkte op dat je wel met elektrische wagens kunt rijden, maar dat je dan ook moet kijken waar die energie voor de auto’s vandaan komt. Bomen kappen is natuurlijk niet goed, zeker niet in het oerwoud. Maar Merel gaf aan dat het erger is als wij dat doen, dan wanneer de mensen het doen die daar wonen en een klein stuk grond afbranden om te kunnen leven. Nadat we zo het onderwerp een beetje verkend hadden, lazen we ook een stukje uit de Bijbel. Daarin staat dat de mensen de aarde hebben gekregen om die te bewerken en er over te waken.
We hadden een drukke ochtend want na dit onderwerp moesten er nog een paar dingen besproken worden. De inrichting van de jeugdruimte bijvoorbeeld. Onze ruimte, die ook wordt gebruikt door de ouderen, kan wel een opknapbeurt gebruiken. De tieners willen graag wat meer kleur en andere decoraties op de muren, nieuwe overtrekken over de banken, maar geen open boekenkast in hun ruimte. Er zal een ontwerp worden gemaakt, waarover we verder in gesprek zullen gaan.
Daarna moest er nog nagedacht worden over de afsluiting van dit seizoen. Verschillende ideeën kwamen voorbij, zoals een escaperoom en naturegame. Maar ook paintball, kanoën en lasergamen werden genoemd. Als leiding zullen we de mogelijkheden bekijken. Wat het geworden is, leest u een andere keer. Tenslotte gaf Cora aan dat dit haar laatste brugdienst is geweest. Na twaalf jaar geeft zij het stokje weer door aan…… Tja, aan wie? We zijn dus nog op zoek naar iemand die het leuk vindt om met tieners te werken. Je bent één keer in de twee maanden aan de beurt om samen met een ander deze diensten te begeleiden. Wie meldt zich bij Arco Tempelaar? ( Het aantal tieners neemt weer iets toe, dus…Wij hadden een vol programma, maar de ouderen blijkbaar ook een volle kerkdienst, want vrijwel gelijktijdig sloten we onze diensten af.
Namens de brugdienstleiding, Cora Berghout

Kindernevendienst Kindernevendienst

Iedere Zondag is er kindernevendienst tijdens de kerkdienst

Tienerbrugdienst Tienerbrugdienst

Ben je tussen de 12 en 16 jaar?
En wil je…
….met leeftijdsgenoten praten over vriendschap,
    over bidden,over geld, over geluk, over ..…?
… met anderen kijken naar films?
… met elkaar een spel doen?
… samen af en toe iets sportiefs doen?

Kom dan naar de TIENERBRUGDIENST

Iedere tweede zondagochtend van de maand in de
Lindtsekerk of de Develhof, kijk in het kerkblad of de agenda.

Je bent van harte welkom!

Namens de leiding
Matthijs van Joolingen

De leiding bestaat verder uit
Leanne van Nes,